15.9.2015

Hattukuvia kerrakseen

Sunnuntaina kuvattiin vihdoin ja viimein ystäväni hattukuvia. Lakin hän iski päähänsä jo viime itsenäisyyspäivänä, mutta kuvat jäivät ottamatta. Niinpä tarjouduin tarttumaan kameraan ja muutama tunti napsittiin kuvia. Malli oli maailman paras: teki juuri niin kuin pyysin, ja hymyili hyytymättä koko kuvauksen ajan. Itse väsähdin ennen ystävääni, huippua!


Käyössä oli lainakamera ja -objektiivi, olin nimittäin tuplabookannut kamerani lainaan muualle. Canon EOS 550D napsutti kivasti kädessä, ja 50mm objektiivilla saatiin kauniisti tausta sumenemaan. Tässä muutama kuva maistiaisiksi. Nämä ovat käytännössä koskemattomia, sillä itselläni ei ollutkaan mitään sopivaa ohjelmaa, muilla koneilla kun olen muokkaukset yleensä hoitanut. Tosin täytyy tunnustaa, että kuvien muokkaus on vielä muutenkin todellinen opettelun aihe!


Sattuihan sitä kuvausreissullamme kaikenlaista. Laituriin rantautui vene ja me hypimme kiltisti pois tieltä. Minä sain huiman vision siitä, miten otetaan kuvia mallin istuessa puussa. Ja niihän me teimme. Luovuttuamme ajatuksesta ohikulkijoiden avusta, tuimme pyörän puun viereen, ja ystäväni kipusi sitä pitkin puuhun. Sukkahousuthan siinä repesivät, vaan mitäs pienistä.


Yleinen ohjeistus meni kutakuinkin näin: "Joohei tää näyttää hyvältä! Sitte vielä vähän nostat leukaa ylemäs, mahtavaa! Ja sitte katse vähän enemmän oikeelle. Jes, huippua, nyt tulee nätti! Sä oot niin kaunis, ja hymyä!"
 Lopulta olimme molemmat tyytyväisiä otoksiin, ja nautimme päivästä kovasti. Pitihän se hattukin saada ikuistettua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, piristä päivääni :)