Vieraiden saapuessa ja vilskeen alkaessa oli meininki huipussaan. Pizzat tuli vieraille eteen vartissa, kokki sai odotella ruokaansa hieman pidempään. Taikinaohjeen löysin pitkän pohdinnan jälkeen täältä, tosin oreganon jätin pois ja taikinan annoin levätä pari tuntia elmukelmuun kokonaan käärittynä. Pitkän kohotusajan vuoksi hulautuin pohjaan hieman enemmän sokeria. Pizzeriani arvoihin kuului rakkaudella ja huolella valmistus, ja se piti kyllä paikkansa etenkin pohjaa vääntäessä. Pohjan tekoon kannattaa todella käyttää aikaa! Pizzoja paistoin 7 min ja uuni kuumeni mysteerimäärään aseita, kuitenkin johonkin 250 ja 300 asteen väliltä. Pizzan läväytin kuumalle pellille, jotta saisin pohjasta rapean. Taikinaa riitti juuri sopivasti kuuteen pizzaan. Listan lisäksi täytteeksi sai valita oliivin, kinkku oli ilmakuivattua ja herkkusienet tuoreita. Oreganoa myös hulautin jokaisen pizzan päälle aikamoisen annoksen ja lisäksi emmental-raastetta.
TOMAATTIKASTIKE (pizzaan ja pastaan)
2 purkkia Mutti -paseerattua tomaattia
3 valkosipulin kynttä
2 rkl oreganoa
2 rkl basilikaa
suolaa
sokeria
Sisko kauli pohjat, itse laitoin täytteet. Täytettä saa todella laittaa maltillisesti, ja etenkin juuston määrä tunui raakana hurjan pieneltä, mutta paistettuna oli juuri sopiva. Tein kaiken mahdollisen valmiiksi ennen H-hetkeä ja kyllä kannatti! Esimerkiksi täytteet olivat sievästi omissa purkeissaan valmiina odottamassa. Yksi suolainen kombonentti joka pizzassa on aika passeli.
Täytteitä jäi pizzaillan jälkeen vielä mukavasti jäljelle, ja niitä katsellessa syntyi ajatus pastasta. Eilen teimme retken meren rantaan. Eväspuoli oli gourmee, mutta kuten kaikissa hyvissä ravintoloissa, oli annos niin pieni, että siskoni nyppi tippuneita kalapalasia vielä kallioltakin kunnes hampaissa ratisi hiekka. Pasta siis vaikutti oikein kätevältä ja nopealta ratkaisulta nälkäiselle kesäseurueelle. Annoskuva katosi bittiavaruuteen siskoni puhelimelta, joten saatte tyytyä kattilakuvaan.
PASTA n. 7:lle
500g spagettia
oliiviöljyä
3-5 tuoretta punasipulia
10-12 herkkusientä
n. 1 1/2dl ilmakuivattua kinkkua palasina
10 palaa fetaa
10 oliivia viipaleina
1 dl ruokakermaa
1 rkl oreganoa
1 rkl basilikaa
suolaa
mustapippuria
1 dl emmental-raastetta
200g mozzarellaa
10-15 minitomaattia
3 rkl tomaattikastiketta
rucolaa
Keitä spagetti. Hulauta keittoveteen oliiviöljyä ja n. 1tl suolaa.
Pilko punasipuli, viipaloi tomaatit neljään osaan, viipaloi herkusienet, oliivi, mozzarella ja kinkku. Käytä kasvikset, mausteet, tomaattikastike ja juusto pannun kautta, lisää lopuksi kerma.
Kaada kypsästä spagetista vesi pois, sekoita joukkoon hieman oliiviöljyä, ja lopuksi sekoita kuuma täyte spagettiin. Ripottele lautasella päälle vielä reilusti rucolaa.
Mutta kyllä meille maistuikin tämä italialainen ruokaviikonloppu!
oi että mitä ruokaa!!
VastaaPoistaNälkähän tässä tulee :D
tulee ihan ikävä söpöä keittiökokkia, joka osaa tehä nii hyvää ruokaa♥
tekis kyllä nii mieli pizzaa :p tai tota pastaaa!! Ai ettää!!