25.5.2013

Operaatio munakoiso

Jo pitkään kaupan hyllyillä munakoiso on saanut osakseen minulta pitkiä katseita. Pääsin kuitenkin tutustumaan lähemmin tähän viehättävään raaka-aineeseen kun isä positiiviseksi yllätykseksi kiikutti kaupasta kotiin munakoison. Tänään kun  muut istuttivat kukkia ja korjasivat autoa, pohdin minä kuuluuko munakoiso kuoria ja minkä kanssa sitä kuuluu syödä. Tässpä nyt oma munakoisoreseptini ja voin kertoa että vie kielen mennessään!

 Munakoisokastike ja pasta

180 g pekonia
1 munakoiso
½ kesäkurpitsaa
3 isoa tomaattia
1½ punasipulia
3 valkosipulinkynttä
1/3 paprika
200g fetaa
tomaattimurskaa tai -pyrettä
basilikaa
paprikajauhetta
mustapippuria
suolaa

pastaa
                                                         juustoraastetta

Paista pekoni, älä ruskista. Pilko kasvikset ja lisää paistettujen pekonien joukkoon yhdessä fetan, mausteiden ja tomaattimurskan kanssa. Hauduta kannen alla n. 15 min. tai kunnes kaikki ainekset ovat pehmeitä ja kypsiä. Keitä pasta ja tarjoa ruoka juustoraasteen kera.



Meillä ei tomaattimurskaa kaapista löytynyt, joten tekaisinpa itse tällaisen pikaversion:

3 tomaattia
1 punasipuli
1-2 valkosipulinkynttä
basilikaa
suolaa

Kaikki ainekset raastimeen ja mössöksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, piristä päivääni :)