18.8.2016

Vuohenjuusto-kurpitsapiirakka viikunoilla




Tänään fiilistelin syksyä kurpitsapiirakan merkeissä. Vanhempien pihamaalla tuoksui koulujen alku ja äiti oli vierailuni kunniaksi ostanut kaupasta kurpitsan. Hän tokaisi innoissaan, että ajatteli minun keksivän siitä jotakin mukavaa. Otin haasteen vastaan ja yhdessä selasimme viittäkymmentä parasta kurpitsareseptiä. Niistä suosikiksi nousi vuohenjuusto-kurpitsapiirakka viikunoilla. Lähikaupan valikoima kuitenkin petti, eikä Ricotta-juustoa tai tuoreita viikunoita ollut tarjolla. 
Pohjan myös tein täysin omasta päästä ilman mittoja. Käytä pohjan määrissä siis omaa näppituntumaa. Tässä siis muunneltu ohje, alkuperäisen ohjeen läydät englanniksi täältä.
Makea kurpitsa tuo sopiavsti tasapainoa voimakkaalle vuohenjuustolle. Piirakka saatta kuitenkin jäädä koskemattomana lautaselle jos suolaisen ja makean yhdistelmä on kovin vieras ja uusi. 


Pohja
2,5 dl kaurahiutaleita
1 dl ruisjauhoa
1 dl sämpyläjauhoja
1 dl rypsiöljyä
1,5 dl maustamatonta jogurttia
1 tl suolaa 
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa

Täyte
n. 500g kurpitsaa
oliiviöljyä
4 kuivattua viikunaa (Pirkka pehmeät kuivatut viikunat)
150g ranskankermaa
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
2-3 valkosipulin kynttä
100g vuohenjuustoa
kourallinen basilikaa

Kuori kurpitsa ja pilko kuutioiksi. Levitä kuutiot uunipellille, lorauta päälle oliiviöljyä ja paista 180 asteessa puoli tuntia. 
Sekoita pohjan ainekset, voitele vuoka ja painele pohja vuokaan. Paista pohjaa uunissa 5 min. 
Pilko viikunat pieniksi palasiksi. Sekoita keskenään viikunat, ranskankerma, kanamunat, suola, mustapippuri, murskattu valkosipuli ja hienonnettu basilika. Lisää seokseen kypsennetyt kurpitsat ja kaada seos piirakkapohjan päälle. Pilko vuohenjuusto siivuiksi ja asettele piirakan päälle. Paista 200 asteessa 20-30min. Koristele piirakka tuoreilla basilikan lehdillä. 

Nyt uudemman kerran tehdessä laittaisin myös täyteseokseen 50g vuohenjuustoa. Kuitenkin esimerkiksi vuohenjuustoa vierastava siskoni nyppi pienenkin määrän pois piirakkansa päältä. Vuohenjuuston ystäville syksyinen resepti on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, piristä päivääni :)