19.7.2014

Patonkia kahdella tavalla

Patonki taipuu moneen, mutta tässä minun kaksi suosikkitapaani syödä patonkia:

Picnicille kätevä ja maukas eväs on patonki (monivilja tai vehnä) Bri-juuston ja persikan tai kirsikan kera.

Hurmaava makuyhdistelmä!











Toinen lemppareistani on täytetty moniviljapatonki

Moniviljapatonki n. 55cm
2tl Caesar-salaatinkastiketta
margariinia
saunapavikinkkua viipaleina
Tilsit-juustoa viipaleina
Mozzarella-juustoa
1 iso tomaatti
Basilikaa (tuoretta tai kuivattua)
Mustapippurirouhetta tai -jauhetta

Halkaise patonki, ja levitä molemmille puolille kastike ja margariini. Laita alapuolelle kinkku- ja juustoviipaleet, sekä viipaloidut tomaatit ja Mozzarellat. Ripottele päälle vielä mustapippuri ja basilika. Jaa patonki kolmeen osaan ja nauti!












Täytetyn patongin kanssa sopii mainiosti raikas salaatti, esimerkiksi tällä ohjeella:

Pehmeä kinkku-makaronisalaatti

2dl simpukkamakaroneja
15cm kurkkua
3 tomaattia
jääsalaattia
5 lehteä tuoretta basilikaa
100g saunapalvikinkkua
½ paprikaa
7 retiisiä
vesimelonia
Feta-juustoa pieninä paloina
Raejuustoa
Caesar-kastiketta

Pilko kaikki ainekset ja sekoita keskenään. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

1 kommentti:

  1. ruokaaaaa!! :p
    tulee iha nälkä (yleensä aina sun postauksista ;) )

    VastaaPoista

Jätä kommentti, piristä päivääni :)